lauantai 29. syyskuuta 2018

Sofia-salin avajaiset

Sofia-sali odottaa ensimmäistä retrittiporukkaa saapuvaksi.
Sofia-sali valmistui torstaiaamuna tällä viikolla ja sitten saapuivat ensimmäiset retriittiläiset perjantaina paikalle - juuri oikeaan aikaan <3. Jo torstaina meille selvisi, että koulun vanha hieno Kangasalan urkutehtaan urkuharmooni on täysin toimiva ja retriitin etujoukot loivat ensitöikseen Sofia-salin avajaisbiisin - paikan päällä. Salissa on erinomainen akustiikka - samanlainen mihin olemme tottuneet monissa kirkoissa. Oli ilo laulaa mukana.

Kolme ruusua salin avajaisissa.
Olemme nyt vuoden kierrossa pääsiäisen vastakkaisessa juhlassa, jota myös Mikael-juhlaksi kutsutaan. Juhlaa on vietetty jo varhaiskeskiajalta laajalti 29.9. - tänään lauantaina on juuri tuo päivä. Kekrin aika alkaa nyt ja jatkuu pyhäinpäivään saakka. Pyhäinpäivän viikonlopuppuna 2.-4.11. Villa Sofialla vietetään Hiljaisuuden retriittiä. Villa Sofian Hiljaisuuden retrittien tarkoituksena on mahdollistaa irtiotto arjesta ja digitaalisesta ympäristöstämme. Retriitin aikana voi vaikkapa kirjoittaa kirjeitä itselleen, maalata tai vain olla läsnä hetkessä.

Aurinko paistaa ja lehtipuut ovat jo alkaneet vaihtaa lehtiensä väriä keltaiseen ja punaiseen. Huomenna 30.9. juhlimme naapurisaaressa Elisaaren ulkoilualueella kauden päättäjäisiä nimellä Elisaaren luontofestarit. Tervetuloa mukaan!

Syysterveisin,

Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti