sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Kalastajat Villa Sofialla Barösundissa - onko nimi enne?

Syyspäiväntasauksen aikaan viikonloppuna Villa Sofialla Inkoon Barösundissa majoittui iloinen 11 hengen ystäväporukka, jota yhdistää kalastus. Kalastusporukan nimi on Affenet ja monet ovat olleet mukana porukassa lähemmäs 20 vuotta. Kokemusta ja osaamista siis löytyi vaikka muille jakaa. Onko nimi enne? - Ahvenia tuli saaliiksi Barösundin salmesta! Hellalla porisi kalakeitto ja savukalaakin nautittiin.

Affenien kalansaalis 22.9.2018
Affenia.
Juttelimme aamiaisilla paikallisista kalavesistä ja vallitsevana ymmärryksenä on, että täällä Barösundissa on edelleen hyvät kalavedet, vaikka kalan määrä yleisesti ottaen onkin vähentynyt.
- Myös tästä lähilaiturilta saa kalaa, kertoi eräs seurueen jäsen. Tämä on mukava asia, koska aina ei tee mieli lähteä veneellä merelle.

Ahvenet sumpussa tallessa, Barösundin ranta.

Villa Sofialla on yhteensä seitsemän modernein mukavuuksin varusteltua majoitushuonetta ja kahden hengen huoneisiin mahtuu yhteensä 14 majoittujaa (www.villasofiabarosund.fi). Villa Sofia on entinen ala-koulu nimeltään Barnabo. Inkoon kunta laittoi rakennuksen myyntiin vuonna 2016 ja puoli vuotta myöhemmin me hankimme paikan rakentaaksemme siihen majoitustiloja. Olemme nyt puolentoista vuoden ajan peruskorjanneet vanhaa taloa ja rakentaneet pihalle uudisrakennuksen, joka kunnioittaa saariston ja alueen rakennusperinnettä.

Villa Sofian päärakennus

Villa Sofian päärakennus ja uudosrakennus.
Tässä ympäristössä on useita hyviä veneenlaskupaikkoja ja anteliaat kalavedet ovat tuoneet meille kalastuksen parissa viihtyviä asiakkaita naapurisaaren puolelle - Elisaareen, jonka kautta vuokraamme myös soutuveneitä kalastajille. Mukaan voi tuoda oman pienen perämoottorin. Toivomme nyt, että kalastajat löytävät myös Villa Sofian majoituspalvelut.

Barösundin alueesta tekee erityisen se, että ympärivuoden  liikennöivän lossin vuoksi vedet pysyvät pitkään auki ja toki lossin läheisyydestä kokonaan auki ympäri vuoden. Tämä pidentää kautta.


Tervetuloa kalaan ja Villa Sofialle!

Terveisin,

Sari & Pentti
www.villasofiabarosund.fi
www.elisaari.fi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti