lauantai 13. tammikuuta 2018

Kaakeliunelmia ja keittiöajatuksia

Kaakelikätkö löytyi

Löysin eilen ilahduttavan kätkön marraskuulta. Siellä oli kuplamuoviin käärittynä viisi kaakelia, jotka toimme matkalaukussamme kesälomamatkalta Portugalista. Kaakelit on hankittu Sagresissa sijaitsevasta keramiikkapajasta. Sagres (suom. pyhä) on Euroopan mantereen lounaisin kolkka, jossa tuuli puhaltaa vuoden ajasta riippumatta korkealla ja kovaa. Jotkut tuntevat Sagresin myös mallasjuomasta, Henrik Navigaattorin purjehduskoulusta (löytöretket) tai erinomaisista surffirannoista.

Sagresin kaakelit


Sagresin kaakelit laitetaan näillä näkymin Lilla Sofian, uudisrakennuksen, lattioihin jollakin myöhemmin selviävällä logiikalla. Uudisrakennuksen kaikki lattiat tulevat kaakelista ja lattioiden alla kulkee vesikiertolämmitys. Lämpö tulee maasta.

Pikkukeittiöiden maailma

Olen tänään laajentanut elämänpiiriäni uudella kokemuksella ja ollut hankkimassa keittiöitä Villa Sofiaan - yhteensä kolme kappaletta. On montakin syytä, miksi Villa Sofian majoitustiloihin sijoitetaan pikkukeittiöitä. Kutsun keittiöitä pikkukeittiöiksi, koska ne ovat pienempiä kuin normikeittiöt, mutta suurempia kuin pakettina myytävät minikeittiöt.

Ajatuksenamme on, että huoneita voisi käyttää myös huoneistonomaisesti ja ympärivuotisesti. Kun on keittiö käytössä, voi jääkaapin pakata täyteen ruokaa ja kokkailla itselleen pitkin viikkoa vaikka marraskuussa, kun kaikki alueen ravintolat ovat kiinni. Ihan naapurissa on viehättävä saaristolaiskauppa, josta saa kaiken tarpeellisen ruuan ympäri vuoden.

Toinen tärkeä motiivi keittiöinnostukseen ovat kurssien ja retriittien osallistujien ruokavaliot. Olen huomannut Elisaaressa järjestettyjen retriittien ja kurssien aikana, että monella osallistujalla on tänäpäivänä oma erityinen terveydellisiin syihin perustuva ruokavalio. Elisaaren mökeissä on kaikissa keittomahdollisuus ja monet ovat sitä hyödyntäneet, vaikka pääjoukko onkin saattanut ruokailla kartanon yleisessä ruokailussa. Näiden keittiöiden myötä Villa Sofiassakin voi kokkailla omia ravitsevia ruokia niin tahtoessaan.

Villa Sofian päärakennuksen huoneiden välissä sijaitseva keittiö.
Olemme mukana Matkamessuilla 19.-21.1.2018 Retkipaikan ja Kuninkaantien osastolla. Jos tahdot sopia tapaamisen kanssamme tuona aikana, niin laita viestiä osoitteeseen sari.komulainen(a)elisaari.fi.

Lämpimin terveisin,

Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti