torstai 28. joulukuuta 2017

Tapetteja fiilistellään jo :-)

Kävin tänään Villa (ja Lilla) Sofian rakennustyömaalla muutaman viikon tauon jälkeen ja suureksi ilokseni huomasin, että paljon on ehtinyt taas tapahtua. Kipsilevyseiniä on noussut pystyyn ihan urakalla ja kittaushommatkin ovat edenneet Villa Sofian puolella hyvää vauhtia. Maalämpöjärjestelmän pattereita on jo kiinni seinissä ja vesijohtoputkia ja kaapeleita on kaivettu maan sisään. On siis tullut aika valita maaleja, tapetteja, kaakeleita...
Aamiaishuoneen lintutapettia.
Juuri ennen joulua kävimme Espoossa Pentin kanssa - alunperin pakettiauton palautusreissulla. Pakettiautoa tarvittiin kaappien kuljetukseen. Kerron kaapeista kohta lisää. Niin, harhailimme Suomenojalla ja eksyimme RTV:hen, jossa oli isolla alennuksella (noin - 80%) juuri sellaisia luontoaiheisia tapettaja, joita tarvitsimme. Ja poistoerinä löytyi sellaisia kaakeleita sekä seiniin että lattiaan, joita olimme suunnitelleet. Hädin tuskin uskoimme hyvää tuuriamme! Kiva joululahja Villa Sofialle. Kiitos.
Perhehuoneen ruusutapetin yksityiskohta.
Vähan räväkämpääkin tapettia löytyi, jossa oli yllättäen juuri sama sininen sävy kuin salin puolipaneelissa. Tämä tapetti saattaa päätyä hillityssä määrin salitilaan. Tätäkin tapettia oli otettava, kun halvalla sai...vähän niinkuin Sulo Vilén Tankki Täyteen-sarjassa...😄.

Räväkämpää tapettia - saliin?
Niistä kaapeista vielä muutama sana. Yksi kaapeista tuo erehdyttävästi mieleeni erään isomman puoleisen Villan Ranskan maalla - nimittäin Versaillesin. Olemme puhuneet paljon siitä, että Villa Sofian sisustuksessa huomioidaan kautta linjan sijaintimme luonnonkauniissa saaristossa ja vanhassa koulussa. Poikkeus näyttää kutenkin vahvistavan säännön ja pala Ranskan Aurinkokuninkaan hovia on saapunut ilahduttamaan meitä tänne saaristoon. Kysyinkin Pentiltä, että mahdetaankohan Versaillesissa nyt etsiä tätä kaappia ja sen päälle kuuluvaa jumalatar-pronssikelloa kuumeisesti...
Poikkeus vahvistaa säännön-kaappi.
Pentti kyseli Oscarilta lounaalla, että oliko koulussa kristallikruunuja katossa hänen kouluaikanaan. Ei ollut. No nyt on. Tässä taitaa käydä niin, että merenpuoleinen iso huone - jota kutsumme sviitiksi - saa aurinkokuninkaan kaapin ja kristallikruunun sekä kaiken muun kimaltavan ja säihkyvän sisälleen ja muualla mennään sitten enemmän saaristolaisperinteiden mukaan...Kaapin vastapainoksi suunnittelimme jo rysä-installaatiota pääoven eteisen kattoon.

Vielä muutama päivä jäljellä vuotta 2017. Nautitaan näistä päivistä ja toivotetaan pian uusi vuosi 2018 tervetulleeksi!

Lämpimin terveisin,

Sari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti