maanantai 31. joulukuuta 2018

Suurkiitokset vuodelle 2018 ja kohti uutta hienoa vuotta!

Villa Sofialla valmistaudutaan tänään uuden vuoden vastaanottamiseen ja ennen uuden alkua on hyvä muistella ja kiittää kaikesta hyvästä ja kauniista menneeltä vuodelta. Koetan parhaani mukaan muistella vuotta 2018 tänään.

Tammikuussa 2018 rakennettiin sekä uutta että vanhaa rakennusta Villa Sofialla ja Jukka saapui rakentamaan kanssamme. Rakentamassa olivat Asko, Jukka, Pentti ja Staffan. Maalämpökaivot porattiin Villa Sofian pihalle. Tammikuussa olimme mukana Matkamessuilla Kuninkaantien osastolla ja Villa Sofia sai Kuninkaantien karttaan kohdenumeron 22.

Villa Sofian uusi rakennus valmistumassa.
Helmikuussa rakentaminen jatkui Villa Sofialla. Olimme mukana venemessuilla Inkoon kunnan osastolla markkinoimassa sekä Elisaarta että Villa Sofiaa. Elisaaren ja Villa Sofian kesätyöpaikkahaut käynnistettiin netissä.
 

Maaliskuussa rakentaminen jatkui ja maalämpöpattereita asennettiin vanhalle puolelle. Kokoonnuimme Villa Sofian ystävien kanssa ensimmäistä kertaa viettämään viikonloppua vanhalle puolelle kovien pakkasten aikaan - pipo päässä sisällä 😊. Kesätyöntekijöitä haastateltiin ja heidän kanssaan keskusteltiin miten yhteisöllisyys, yhteistyö, ekologisuus ja kauneus voisivat tulevana kesänä näkyä ja toteutua Elisaaressa (ja Villa Sofialla).

Huhtikuussa rakentaminen jatkui ja kaksi vanhaa peltikattoa purettiin päärakennuksesta ja uusi katto asennettiin.

Päärakennus on saanut uuden katon.

Toukokuussa avattiin kausi Elisaaren ulkoilualueella ja Villa Sofian sisätiloja alettiin viimeistellä. Villa Sofian pihaa siivoiltiin myös Soilen, Timon ja "Hangon" Jukan kanssa ja keräilttiin saavikaupalla pellin paloja talon ympäriltä - kattoremontin jäljiltä - Anne tuli auttamaan. Toukokuussa kokoonnuttiin kesätyöntekijöiden kanssa pohtimaan tarpeita; Mitä paikka tarvitsee? Mitä asiakkaat tarvitsevat? Mitä minä itse tarvitsen? Toukokuussa järjestettiin Japani-teemalla "Sushi work shop" Mariyan ja Herbertin toimesta - ystävämme Mariya sai olla ensimmäinen japanilainen yöpymässä Villa Sofialla ja antamassa meille palautetta siitä miten paikkaa voisi kehittää japanilaisten matkailijoiden kannalta katsottuna. Toukokuun lopussa kuvattiin YLE:n Metsien Kätkemä-dokumenttisarjan toisen tuotantokauden ensimmäistä jaksoa Elisaaressa.
Jokainen osallistuja valmisti oman sushi-lautasensa Elisaaren kartanolla.


Kesäkuun alussa Villa Sofialla oli avoimet ovet ja ensimmäiset asiakkaat alkoivat saapua kesäkuun aikana.  Kesätyöntekijät aloittivat työnsä iloisissa merkeissä. Juhlimme juhannusta "täpötäydessä" Elisaaren vierasvenesatamassa ja Elisaaren kartanoravintolalla. Aulin syntymäpäivien juhlijat täyttivät koko Villa Sofian kesäkuun lopussa.

Kesäkuussa ensimmäisiä asiakkaita odotellaan myös Koivu-huoneistossa.

Heinäkuussa Villa Sofian rakentaminen laitettiin kesätauolle ja keskityttiin asiakastyöhön Elisaaressa ja Villa Sofialla. Nautittiin kesän lämmöstä, hulinasta ja vilinästä  - kesät ovat vilkkaita saaristossa.

Elisaaren kartanon kesäravintolan kattaus heinäkuussa.

Elokuussa rakentaminen Villa Sofialla jatkui yleisten tilojen osalta. Elisaaren kesätyöntekijät palasivat takaisin kouluun. Elisaaressa vietettiin Luonto-ja kulttuuriympäristöpäivää Kristinin johdolla. Muutimme Pentin kanssa asumaan Villa Sofian viereen - Barösundin vanhaan postirakennukseen, josta käsin on hyvä käydä hoitamassa Villa Sofian (ja Elisaaren) arkisia askareita kaikkina kellonaikoina.

Syyskuussa vastaanotimme Villa Sofialle ensimmäisen kalaporukkamme "Affenet".  Ahvenia tuli läjäpäin saaliiksi ja uusi varaus tulevalle vuodelle samaan aikaan ❤️. Syyskuussa saimme nauttia monista iloisista tapahtumista Villa Sofialla ja kesätyöntekijöidemme syystapaamisesta Tähtelän Holkenin October Festilla. Elisaaren kausi päättyi syyskuun lopussa ja paikan talviteloille laittaminen alkoi. Syyskuun aikana valmistui Villa Sofian juhlasali suureksi iloksemme - noin 50 neliömetriä pinta-alaltaan. Juhlasali palveli aikaisemmin koulun isona luokkana.

Juhlasalissa nyt on näkyvissä ja uudelleen maalattuina vanhan luokan kauniit lattialankut. 


Lokakuussa meillä oli ilo tavata useita yhteistyökumppaneita tuleville vuosille ja aloitimme "kesämoodista" laskeutumisen kiireettömämpään arkeen. Tässä auttoivat hiljaisuus ja syksyn pimenevät illat, jotka saaristossa ovat oikeasti hiljaisia ja pimeitä - Linnunrata ja koko tähtitaivas näkyvät kauniisti pilvettömänä iltana Villa Sofian pihalta.

Marraskuussa rakennettiin Villa Sofian päärakennuksen yläkerran huoneita Jukan ja Staffanin voimin. Huoneisiin valmistuu mm. taide- ja ryhmätyötiloja sekä toimistotilaa. Lomailimme "kesälomaamme" Pentin kanssa aurinkoisissa ja lämpimissä maisemissa Etelä-Portugalissa.

Joulukuussa vietettiin Villa Sofialla Ystävyyden Joulua.

Joulutunnelmissa Villa Sofialla 2018.

Olen varmaankin jotain unohtanutkin, mutta huomasin muistellessani, että paljon on kiitollisuuden aihetta niin monista asioista, tapahtumista ja ihmisistä ❤️. Nyt kohti uusia seikkailuja ja iloista uutta vuotta 2019!

Lämpimin terkuin,

Sari

www.villasofiabarosund.fi
www.elisaari.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti