perjantai 19. lokakuuta 2018

Luonnollista luksusta ja harmoniaa

Kotiuduin tänään matkailuopintojeni viimeiseltä lähipäivältä Lahdesta. Koulutuksen nimi oli Luonnollista luksusta ja harmoniaa. Olen kiitollinen kaikista upeista kohtaamista opettajien ja kurssikavereideni kanssa. Tämä koulutus avasi silmiäni luontomatkailun mahdollisuuksista ja oivalsin, että olemme luonnollisen luksuksen ja harmonian ympäröiminä täällä kauniissa Inkoon saaristossa. Voimme vaivattomasti viedä matkaajia hiljaiseen metsään, auringossa kimaltavalle merelle ja illan hämärässä räiskyvän nuotion äärelle. Rantasaunamme tarjoavat lempeät löylyt ja kun paikalle saapuu vielä saunaperinnettä tunteva vihtoja, on elämys taattu.



Tässä viimeisessä lähitapaamisessa teemanamme oli kansanparannus. Miten kansanparannus ja matkailu voivat liittyä toisiinsa? Esimerkiksi niinkin yksinkertaisella tavalla, että matkaajaat keräävät oppaansa kanssa yrttejä, joista he sitten illan tullen valmistavat itselleen rentouttavan jalkakylvyn saunan lämmössä. Kiinnostukseni teemaan heräsi laajemminkin ja vierailin Kansanparantajaseuran nettisivuilla ja löysin sieltä aihealueen: Henkinen ympäristön hoito.

"Henkisen ympäristönhoito on ollut aina kansanparannuksen olennainen osa. Toiminta perustuu syvälliseen luonnon tuntemukseen ja ihmisen sekä eläinten tilaa häiritsevien ympäristötekijöiden poistamiseen eettisesti oikein periaattein ja tavoittein.



Toiminnalla saavutetaan erilaisiin toimintaympäristöihin harmoninen tila ja hyvä yhteistyöperusta. Tämän päivän usein liian kiireisessä maailmassa toiminnalla on paljon tarvetta tuoda henkistä osaamista erilaisiin ongelmatilanteisiin kaikissa ihmisen ja eläinten elinympäristöissä ja toimintatiloissa."

Minulle tuo teksti avautuu siten, että voimme oppia harjoittamaan läsnäoloamme ja kaiken elollisen kohtaamista tilan ja ympäristön harmoniaa (sopusointua) vahvistaen. Hetkellinen harmonian rikkoutuminenkin voi olla ovi sen merkityksen ymmärtämiseen ja voi lisätä tahtotilaa harmonian tietoiseen vahvistamiseen.


Huomenna 20.10. saamme nauttia musiikin harmonioista, kun Viirivehka (engl. Peace Lily) soittelee meille Villa Sofialla klo 14 alkaen ja illalla klo 18 alkaen saapuvat muusikot Thomas Lundin, Teddy Granroth ja Annika Cleo konsertoimaan.

Lämpimästi tervetuloa!

Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti